Новий розділ(-и) форуму "Селекція та Гібридизація"

1
Напевно, багато хто з нас хоча б замислювався про селекцію кактусів, або інших суккулентів. Хтось, знаю точно, цим уже займається і продає свої рослини.
В інших країнах наприклад Японії, Тайланду ця тема дуже розвинена. Мені здається було б чудово, якби люди ділилися своїми напрацюваннями в цій тематиці. Показували фотозвіти з хронологією та цілями, які селекціонер хоче досягти.

Re: Новий розділ(-и) форуму "Селекція та Гібридизація"

2
Ivan писав: 29/05/2024-15:52 Напевно, багато хто з нас хоча б замислювався про селекцію кактусів, або інших суккулентів. Хтось, знаю точно, цим уже займається і продає свої рослини.
В інших країнах наприклад Японії, Тайланду ця тема дуже розвинена. Мені здається було б чудово, якби люди ділилися своїми напрацюваннями в цій тематиці. Показували фотозвіти з хронологією та цілями, які селекціонер хоче досягти.
Форум наполовину мертвий, і ті хто займаються таким, тут вже, мабуть, не сидять.
А з приводу гібридів та селекції, результати можете на кактусшопі подивитись, там і гібридізація (астрофітуми), і відбір (гімнокаліціуми з довгою колючкою, або якісь нетипові варіації квітів)

Re: Новий розділ(-и) форуму "Селекція та Гібридизація"

3
Японці, які більше всього цим займаються, зазвичай селекціонери дуже замкнуті, дуже неохоче розповідають про свою роботу. Тайці купують у тих же японців в основному.
На кактусшопі ознайомитися можна, хіба що, з тим що вже не цікаво власникам і його було вирішено продати. Найкращий відбір завжди залишають, звичайно, собі. Відбір колючки та колір квітки в основному, а вивести щось типу ariocarpus cv Godzilla то мабуть треба років з 50, на прищепах. Чи астрофітум Buffalo у японців є, а на кактус шопі ніколи не зустрічав навіть щось віддалено схоже на саме ту колючку.
Відповісти

Повернутись до “Що ви хочете побачити на нашому сайті?”