Уважаемые форумчане!
Помогите, пожалуйста, советом, что дальше делать с привитым кактусом?
Подвой- Selenicereus grandiflorus;
Привой- L.williamsii, ZRI 385/10, Hipolito I , Coahuila;
Прививке 6 месяцев, диаметр 3,5 и 3см.
На фото проблема видна- края лофофоры опустились ниже места прививки. Единственный способ снять привой не повредив его, это вырезать (не срезать) подвой. Можно ли так сделать?
С уважением, Владимир
Re: Совет по снятию привоя
2Снять можно только детки и перепривить. Остальное можно( смотря на сколько вросло ), но зачем?
3Вариант укоротить подвой, укоренить и сделать скрытым не рассматривался?
4Спасибо.T.V.N. писав:Снять можно только детки и перепривить. Остальное можно( смотря на сколько вросло ), но зачем?
Целью прививки было быстрое подращивание с последующим переводом на собственные корни. Поэтому и хочу снять. Но, немного опоздал. Месяц тому, когда размер их был ~ 2,5см и детки только наклевывались, никакого врастания не было, был идеальный момент для съема. Но, хотелось "раскормить" растения, что и получилось.
Детки перепрививать точно не хочу. Позиция взошла очень хорошо и имеются братья по посеву. Но, размер их всего ~0,8см.
5Да, спасибо, сейчас рассматриваю именно этот вариант.balanovskiy писав:Вариант укоротить подвой, укоренить и сделать скрытым не рассматривался?
Боюсь двух вещей:
1) Выдержит ли селеницереус до +5С зимой? Правда, первая зимовка будет под диодами в тепле. Кормить, так кормить.
2) Не будет ли форма растения отличаться от естественной? Для сохранения формы, планирую летом держать в саду, на солнце.
Как Вы считаете?
6Ви прищепили на селен. У підсумку - 100% вдала прищепа. Тепер вона вросла десь на 1/3 у підщепу. Зрізати ? Навряд. Вам радять розумну річ - вкорінюйте бокові пагони. Пошкодьте верхівки та збирайте "щедрий врожай", який можете з успіхом щеплювати чи вкорінювати. Не бачите сенсу ? Добре, залишені на селені прищепи можуть стати чудовими маточниками для майбутнього врожаю насіння. Тричі подумайте перш ніж взятися за ніж.
+5 селен тримати може, але якось підведе. І буде правий) Зробіть цим прищепам +15 та спить спокійно.
Зараз згадав 70-ті та 80-ті, коли дуже поважні чоловіки полемізували на теми "натурального вигляду" рослин на прищепі. Залиште) Як би там не було - це все одно буде "кактус на палочці" (цитую одного з ваших дописувачів, якого раніше дуже любив читати, але його вже давно не видно на сторінках сайту).
Форма вашої щепленої рослини буде завжди відрізнятися від власнокоріневої. А якщо не буде, то ви все одно будете знати що до рослина "не справжня"
Якщо щеплювали заради швидкого росту, але не зняли вчасно, то будьте послідовним і продовжуйте ростити на прищепі, щоб отримати рясний врожай (але цього разу вже не треба "спати").
+5 селен тримати може, але якось підведе. І буде правий) Зробіть цим прищепам +15 та спить спокійно.
Зараз згадав 70-ті та 80-ті, коли дуже поважні чоловіки полемізували на теми "натурального вигляду" рослин на прищепі. Залиште) Як би там не було - це все одно буде "кактус на палочці" (цитую одного з ваших дописувачів, якого раніше дуже любив читати, але його вже давно не видно на сторінках сайту).
Форма вашої щепленої рослини буде завжди відрізнятися від власнокоріневої. А якщо не буде, то ви все одно будете знати що до рослина "не справжня"

Якщо щеплювали заради швидкого росту, але не зняли вчасно, то будьте послідовним і продовжуйте ростити на прищепі, щоб отримати рясний врожай (але цього разу вже не треба "спати").
7Simbionic, дякую за розгорнуту пораду.
Залишу рослини як є. Хай ростуть, а , можливо, у скорому часі, й цвітуть.
Коли Селеніцереус не витримає ваги, тоді й вкорочу його.
Точку росту пошкоджувати не буду, паростки і так є.
Залишу рослини як є. Хай ростуть, а , можливо, у скорому часі, й цвітуть.
Коли Селеніцереус не витримає ваги, тоді й вкорочу його.
Точку росту пошкоджувати не буду, паростки і так є.
8Всем добрый день!
Нужен ваш совет по укоренению TOUMEYA PAPYRACANTHA.
Всходы тюмеи (посев март 2017г) были привиты на перескиопсис. С июня по середину октября развивались на улице, а при снижении температуры перекочевали на подоконник. Хотел, что бы они здесь перезимовали, а с июня занялся бы укоренением. Но, начались проблемы. Даже при достаточно сухом содержании подвоев тумеи пошли в рост- начали тянуться. Перенести их в место зимовки, где температура может опускаться до 5С, не мог, поэтому они переехали в шкаф под светодиоды. В новых условиях один из кустов начал давать прирост 1см в неделю. На данный момент его размер- ~8х1см.
Хочу срезать его, оставив пенек, который, безусловно, обрастет детками.
Есть ли особенности при укоренении тумей?
Нужен ваш совет по укоренению TOUMEYA PAPYRACANTHA.
Всходы тюмеи (посев март 2017г) были привиты на перескиопсис. С июня по середину октября развивались на улице, а при снижении температуры перекочевали на подоконник. Хотел, что бы они здесь перезимовали, а с июня занялся бы укоренением. Но, начались проблемы. Даже при достаточно сухом содержании подвоев тумеи пошли в рост- начали тянуться. Перенести их в место зимовки, где температура может опускаться до 5С, не мог, поэтому они переехали в шкаф под светодиоды. В новых условиях один из кустов начал давать прирост 1см в неделю. На данный момент его размер- ~8х1см.
Хочу срезать его, оставив пенек, который, безусловно, обрастет детками.
Есть ли особенности при укоренении тумей?
9Решил перевести на свои корни Yavia cryptocarpa. Для этого, выделил несколько маточников на селеницереусе.
Коллеги, есть ли какие то особенности?
Коллеги, есть ли какие то особенности?
10Владимир, якщо ви хочете зняти привій з підвою, але він уже виріс разом з ним, найкращий варіант — вкоротити підвой і вкорінити його разом з привоєм. Це дозволить зберегти рослину і уникнути пошкоджень. Якщо ви шукаєте допомогу в управлінні своїм проектом або бізнесом, вам може бути корисною підтримка від агенція менеджменту onlyfans, яка спеціалізується на створенні ефективних стратегій для успішного розвитку.
11Катерина, дякую!
Якщо в якості підщепи Selenicereus, то треба добре подумати, чи вкорінювати його, чи, як писали раніше, пошкодити апекс щепи, та мати безліч відростків. Останнє я і зробив, що і видно в минулому пості. До речі, за цей час я навчився вкорінувати Yavia cryptocarpa. Процес повільний, але не дуже складний.
Якщо в якості підщепи Selenicereus, то треба добре подумати, чи вкорінювати його, чи, як писали раніше, пошкодити апекс щепи, та мати безліч відростків. Останнє я і зробив, що і видно в минулому пості. До речі, за цей час я навчився вкорінувати Yavia cryptocarpa. Процес повільний, але не дуже складний.
12Свою Yavia я рутував без проблем 2 роки тому. Зріжте 2-3 паростки і посадіть їх на укорінення, це достатньо часу для успіху, сподіваюся, вони почнуть новий сезон на власних коренях. (Google transl.)